Jämställdhetspriset

Västmanlands jämställdhetsråd har instiftat ett jämställdhetspris för att premiera och stimulera aktivt jämställdhetsarbete i länet.

Pristagaren ska genom sin satsning bidra till att uppfylla någon av de viljeinriktningar som finns uttalade i länets jämställdhetsstrategi. Det kan handla om kunskapshöjande insatser, innovativa lösningar som underlättar jämställdheten, informationsspridning, mobilisering eller professionellt jämställt bemötande. 

Barkarö Sportklubb – Flickinitiativet får 2019 års Jämställdhetspris i Västmanland

Flickinitiativet fick Västmanlands jämställdhetspris 2019. Priset delades ut av Landshövding Minoo Akhtarzand, tillika ordförande i Jämställdhetsrådet, vid en ceremoni på Västerås slott. 

Foto av pristagarna och landshövding Minoo Aktharzand

– Det kom som en blixt från klar himmel, säger Staffan Winberg, Barkarö Sportklubb. Vi är så klart mycket glada över att få ta emot det här priset. Det är ett lyft för vår klubb och våra ungdomar och vi ser det här som en chans att få sprida vårt arbete vidare. Vi har redan ett samarbete med ett flertal klubbar i Västerås men hoppas såklart på ännu fler.

Läs mer om priset på Länsstyrelsens webbplats.

2018

Viksängs fritidsgård fick Västmanlands första jämställdhetspris

Den 29 november mottog Viksängs fritidsgård Västmanlands jämställdhetspris 2018. Det nyinstiftade priset delades ut av Minoo Akhtarzand, landshövding och ordförande för Jämställdhetsrådet vid en ceremoni på Västerås slott.

Läs mer om priset på Länsstyrelsens webbplats.

För information om hur Länsstyrelsen behandlar personuppgifter, se www.lansstyrelsen.se/dataskydd